GALA PROIECTULUI

Culori radiofonice în 1001 de voci

nor

Pornit cu aproape doi ani in urma, proiectul cultural si deopotriva social Culori radiofonice în 1001 de voci a avut un eveniment de lansare cu totul special in data de 5 aprilie a.c., la Sala Mare a Ateneului Român, la ora 19.00. Galeria foto de la eveniment o puteti vizualiza pe site-ul Basilica.ro aici.

Proiectul in cifre

  • 21 de elevi participanti activi in program
  • 5 traineri
  • 5 basme romanesti
  • 124 de personaje de poveste interpretate
  • 180 de ore de inregistrare
  • 8 luni de editare

Cu o finantare partiala oferita de Centrul Cultural al Municipiului București, ArCuB si o sustinere logistica si organizatorica a Radioului TRINITAS, Culori radiofonice in 1001 de voci s-a nascut din dorinta de implicare a copiilor si tinerilor nevazatori sau deficienți de vedere intr-un proiect care sa le ofere o noua si reala perspectiva in domeniile radiofonic, educational si cultural.

Galerie foto eveniment

Puteti vizualiza galeria foto a intregului eveniment pe site-ul Basilica.ro.

Despre proiect

In parteneriat cu Scoala pentru Deficienti de Vedere si Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din Bucuresti,  in primavara anului 2014, Radio TRINITAS demareaza programul pornind cu o selectie a elevilor din cele doua institutii speciale mentionate.

O echipa de profesionisti din domeniile teatru, muzica, jurnalism si psihologie stau la baza acestui casting in urma caruia 21 de elevi intra intr-un program intensiv de pregatire.

Scopul atelierelor la care acestia participa – ateliere de teatru, muzica, dictie si intonatie, jocuri de stimulare si capatare a increderii – a fost acela de a-i ajuta pe copiii selectati, nevazatori sau deficienti de vedere, sa devina interpretii a 124 de personaje de poveste din cinci basme românesti.

Astfel, Praslea cel voinic si merele de aur, Zana Zorilor, Fat –Frumos din lacrima, Harap – Alb si Greuceanu au primit câte o adaptare pentru teatru radiofonic, realizata de regizorul Radu Dinulescu si au devenit subiectele de lucru pentru intreaga echipa implicata in proiect.

21 de elevi nevazatori sau deficienti de vedere, cu vârstele cuprinse intre 10 si 18 ani au fost prezenti luni de zile la inregistrarile din Studioul Radio TRINITAS, dând viata unui numar de 124 de personaje si insumând mai bine de 180 de ore de inregistrare.

Coloana sonora ce a insotit toate aceste basme a fost compusa si interpretata de Florin Iordan si Dani Pop, membri ai formatiei de muzica veche Trei Parale.
S-a lucrat in montaj, la editarea basmelor, timp de 8 luni.

Rezultatul acestui demers cultural, educational si social este reprezentat de cele 5 cd-uri realizate cu profesionalism  in aproape doi ani de lucru intens.

Directorul Radio TRINITAS, Ciprian Olinici, primind binecuvântarea si sustinerea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, si-a aratat permanent totala deschidere si implicare spre a oferi mijloacele necesare derularii in cele mai bune conditii ale acestui demers inedit.

Initiatorul si coordonatorul  proiectului a fost Adriana Ene, jurnalista cu o experienta de mai bine de 13 ani in presa audio – vizuala si realizatoare a unei emisiuni pentru copii, de mare succes, la Radio TRINITAS, Bucuria Povestilor.

In prezenta Patriarhului României si a numerosi invitati de seama, pe data de 5 aprilie a.c., ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Român, intr-un eveniment  artistic elegant,  a avut loc Gala Teatrului Radiofonic pentru Copii – ce a onorat depasirea oricaror bariere si prejudecati:  arta nu are handicap, deficienta poate face diferenta doar in bine si frumos.

Culori radiofonice in 1001 de voci – un proiect inedit, dedicat copiilor nevazatori sau cu deficiente de vedere din Romania, realizat de Radio TRINITAS