Radio TRINITAS

Patriarhia Română

Proiectul „Identitate românească în comunitățile istorice”.

„Identitate românească în comunitățile istorice” este un proiect al Radioului TRINITAS, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (iulie-octombrie 2024).

În cadrul proiectului sunt realizate interviuri cu români care locuiesc în 14 comunități istorice din Serbia și Ucraina (reprezentanți ai Bisericii, școlilor, autorităților locale și asociațiilor românești, membri ai comunităților istorice care apără identitatea culturală și spirituală românească) și reportaje despre viața și activitatea lor, despre patrimoniul cultural și spiritual românesc și păstrarea tradițiilor.

În lunile septembrie și octombrie 2024, Radio TRINITAS difuzează emisiunea „Suflet românesc”, parte din proiect, ce cuprinde înregistrările realizate în cele două țări. De asemenea, Radio TRINITAS desfășoară campania media „Românii de lângă granițe”, pentru susținerea și păstrarea identității românești în Serbia și Ucraina și promovarea românilor care trăiesc în comunitățile istorice.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Daciei Felix – Serbia, Organizația „Românii Independenți din Serbia” și Centrul Media BucPress (Cernăuți, Ucraina).

https://dprp.gov.ro

Conţinutul acestui website nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.